У Мезинському парку молодь Чернігівщини навчалася створювати екологічні проєкти

Літо – найкраща пора для дітлахів – час канікул. Стихли шкільні подвір’я, на яких рідко чується дитячий сміх. Та знайшлося в нашій області місце, де дитяче життя вирувало наче в бджолиному вулику – це візит-центр Мезинського НПП.

Саме сюди завітали гості з 11 навчальних закладів Чернігівщини, серед них і представники Понорницької і Коропської громад, щоб взяти участь у тренінгу для молоді з питань проєктного менеджменту, звітності та особливостей реалізації молодіжних екологічних ініціатив.

Під час заходу, молодь мала можливість поглибити знання про проєктний менеджмент та отримати цінні практичні навички в цій галузі. Досвідчені тренери, які мають успішний досвід у реалізації проєктів, поділилися з нами своїми знаннями та секретами успіху.

Діти вивчили основні етапи життєвого циклу проєкту, від його ініціації до закриття, освоїли методи планування, визначення цілей та завдань, роботу з ресурсами та управління ризиками. Крім того, навчилися комунікувати з командою, управляти часом та оцінювати результати проєкту.

Окрім теоретичних і практичних занять по написанню проєктних заявок для молоді були підготовлені цікаві екскурсії («Наша історія від стародавніх часів» та «Природними стежками Мезинського НПП»), екологічні студії (діти вчилися виготовляти косметику власними руками, визначали фіторізноманіття їстівних рослин та виготовляли вироби для фітотерапії) та екологічна гра «Цілі сталого розвитку: вивчай та досягай».

Щоб скуштувати смачнющий обід учнівсько-студентська молодь побувала у «міні картапах» Мезинського НПП та піднялася 182 сходинками.

День був насичений, цікавий і залишить багато спогадів, нових знань та вражень.

Ми впевнені, що ці знання стануть вам у пригоді під час підготовки до молодіжного конкурсу. Дякуємо всім, хто долучився до проведення тренінгу.

Окрема подяка і низький уклін ЗСУ за можливість провести такий захід у нелегкий для країни час.

Лариса Подоляко, провідна фахівчиня з екологічної освіти Мезинського національного природного парку

Світлини Віктора Кошмала

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?